Wij ondersteunen iedere dag de hulpbehoevende, het uiterste uit zichzelf te halen

Point Of Change staat voor het keerpunt, draaipunt en/of het kantelpunt. Het punt wanneer je instaat bent om te veranderen en alleen maar nog een steuntje nodig hebt!

Point Of Change investeert vanaf het begin in het aanreiken van handvatten aan deze jongeren/jongvolwassenen of ouderen en heeft zelfredzaamheid hoog in het vaandel staan.

Zoek je hulp voor jezelf of voor een ander, dan kun je gerust het aanmeldformulier op onze website invullen. Onze professionals zullen na het bestuderen van de aanmelding binnen 48 uur contact met u opnemen.

Onze geschiedenis

Point Of Change is een jonge organisatie, maar de professionals van Point Of Change hebben gemiddeld 15 jaar werkervaring in de hulpverlening. Deze professionals onderscheiden zich door hun frisse kijk op de maatschappij en tevens door levenservaring en deskundigheid in dit bijzonder vak.  

Filosofisch gezien bestaan er volgens de bedenker van Point Of change twee soorten mensen. De eerste soort zijn de mensen die zich prettig voelen om geen risico’s te nemen in hun leven. Dit zijn mensen die vooral in hun comfort zone willen blijven en zich vastbinden aan vaste gewoontes en  structuur. Onzekerheid kenmerkt vooral deze soort. Deze mensen worden ook wel Dip’ers genoemd (mensen die in problemen denken) oftewel fixed mindset genoemd. 

Bij deze mensen zie je vaak dat er weinig tot niets verandert in hun leven op zich is hier niets mis mee, maar willen wij allemaal zo leven en kunnen wij niet meer dan wij denken, stelt de bedenker van Point Of Change. 

Voor de tweede soort is het juist het tegenovergestelde. Dit soort mensen komen vaak van ver. Zij hebben een zware bagage door de jaren heen ontwikkeld. Tevens door cruciale of zeer moeilijke keuzes die zij moesten maken. Zij zijn daadkrachtig en durven makkelijk een uitdaging aan te gaan. 

’’ Zij willen niet hun hele leven op dezelfde manier doorbrengen en zij houden vooral van verandering. Deze mensen worden ook wel Dim’ers genoemd (mensen die in mogelijkheden denken) oftewel growth mindset.

Pointofchange staat voor het keerpunt, draaipunt en/of het kantelpunt. Het punt wanneer je instaat bent om te veranderen en alleen maar nog een steuntje nodig hebt! ’’,  aldus de bedenker van Point Of Change.

Onze visie & missie

Visie

Point Of Change biedt ondersteuning aan ieder hulpbehoevende jeugdige en oudere. Dit
door diensten aan te bieden, afgestemd op de individuele hulpvraag en behoefte
doormiddel van het realiseren van integrale en optimale ondersteuningstrajecten voor deproblemen waar deze mensen dagelijks mee te maken hebben.

Missie

Mensen met ondersteuningsbehoefte dienen dezelfde kansen te krijgen om aan de
samenleving deel te nemen als één ieder. Dat betekent dat zij de kans krijgen om zo
volwaardig mogelijk mee te doen aan de samenleving. Van jongs af aan tot en met de laatste levensfase. En dat betekent ook, dat zij zelf hun leven met de nodige ondersteuning invulling kunnen geven. Point Of Change zet zich daarvoor in naar behoefte, wens en op maat om een keer punt te realiseren.

Voor wie?

Point Of Change beschikt over een flinke dosis ervaring op het gebied van groeps- of
individuele begeleiding/coaching van moeilijk bereikbare jongeren/ jongvolwassenen of
ouderen met meervoudige problematiek. Deze jongeren/jongvolwassenen of ouderen
hebben vaak een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen, psychiatrische
stoornissen, delinquent gedrag, eenzaamheid en ze zijn niet zelfredzaam.

Door gebrek aan kennis en vaardigheden hebben zij vaak moeite om goede keuzes te
maken. Denk bijvoorbeeld aan een goede opleiding die kan leiden naar een succesvolle
baan. Daarnaast lopen zij vaak de kans om afgewezen te worden op de arbeidsmarkt.

Naast de aandacht voor deze doelgroep, richt Point Of Change zich ook op de
professionalisering van de hulpverleners en leerkrachten die de tools missen om zo mogelijk effectief en efficiënt te werk te gaan met deze zeer unieke en interessante doelgroep.